Kripto Paraların Toplam Piyasa Değeri 300 Milyar Doları Aştı


Kripto paraların her geçen gün rekorlarına rekor ekleyerek piyasa değerlerini hızla artırmalarına şahit oluyor ve bu durum karşısında oldukça heyecanlanıyoruz. Güncel coinmarketcap.com verilerine göre kripto paraların toplam piyasa değeri 300 milyar doları aştı.
Piyasada başı çeken bir çok paranın fiyatlarının artması gibi Bitcoin fiyatları da 9500 doların üzerine fırladı. Ayrıca Bitcoin’in piyasanın tamamı üzerindeki hakimiyeti %53 oranında seyretmeye devam ediyor.
Kripto paraların piyasa değerinde görülen ani yükseliş, Bitcoin’in sahip olduğu değeri de bir hayli artırdı. Ayrıca diğer kripto para birimleri mükemmel bir hafta geçirdi. Özellikle Ethereum ve Litecoin oldukça iyi bir hafta geçirdi. Ethereum bu süreçte tüm zamanlarının en yüksek değerlerine ulaştı ve Monero, IOTA ve Dash gibi altcoinlerin tamamı gücüne güç kattı.
Piyasayı Ne Etkiledi?
Kripto paraların piyasa değerinin artmasının; piyasa öncüleri arasında yaygın olan, kripto para piyasasının büyümeye devam edeceği düşüncesinin bir yansıması olduğuna işaret edildi. Bu düşünce doğrultusunda yeni yatırımcıların piyasaya dahil olduğu ve mevcut yatırımcılarla birlikte önemli miktarda kazanç elde ettikleri ifade edildi. Ayrıca koruma fonlarında meydana gelen artış ve piyasa ile ilgili genel farkındalığın giderek yaygın hale gelmesi gibi etmenler, piyasanın geleceği hakkında olumlu bir kanı oluşturuyor.
En son Bitcoin yükselişinde altcoinler değer kaybetmişti ancak bu sefer bitcoin liderliğinde altcoinler de oldukça büyük değerler kazandı. Bu durum piyasanın tamamına yönelik olumlu bir işaret olarak yorumlanabilir. Kripto para piyasalarında işlemlerine devam eden pek çok kullanıcıya göre piyasa, artarak gelen yatırımlar ile gerçekleştireceği büyük koşusuna henüz başladı.
Çoklu kripto para cüzdanı ve finansal pasaport olarak işlev görmesi hedeflenen platform WAWLLET’ın kurucusu Mihail Lala gelişmelere yönelik şu ifadeleri kaydetti:
“Cazibe buradaki anahtar unsur. Yatırım kaynakları 300 milyar dolarlık büyük piyasayı, beklendiği gibi besledi. Ortaya çıkan ihtiyaçlar ve fırsatlar neticesinde piyasa bir hayli ilgi çekti. Bizler yalnızca bu sürecin başlangıcında yer alıyoruz. Kapasitenin yalnızca %15’i gerçekleşti.”

Kripto Paraların Toplam Piyasa Değeri 300 Milyar Doları Aştı Kripto Paraların Toplam Piyasa Değeri 300 Milyar Doları Aştı Reviewed by Melikşah Ünüvar on Kasım 28, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.