Binlerce Bittrex Hesabı Sebep Gösterilmeden Kapatılıyor

Binlerce Bittrex Hesabı Sebep Gösterilmeden Kapatılıyor



Geniş kapsamlı bir altcoin borsası olarak bilinen Bittrex’te kullanıcı hesapları sebep gösterilmeden kapatılıyor. Borsanın Slack kanalından yardım başvurusu yapanlar ya hiç cevap alamıyor ya da banlanıyor.

Mağdur yatırımcıların konuyla ilgili bazı şikâyetleri şu şekilde:
“Tarafıma hiçbir uyarı veya açıklama yapılmamış olmasına rağmen Bittrex hesabım 3 gündür devre dışı. Destek ekibi kimseye cevap vermiyor.”
“Destek ekibine şikâyette bulunsak dahi hiçbir cevap alamıyoruz.”
İran’da 3000’den fazla hesap sebep gösterilmeden devre dışı bırakıldı.”
Bittrex mağdurları arasında Türk yatırımcıların da olabileceği bildirildi.

“Telegram gruplarına birçok kişiyle konuştum. En fazla etkilenen ülkeler Suriye, Hindistan, İran, Rusya, Pakistan ve Türkiye.”

Söz konusu hesapların çoğu doğrulanmış hesaplar olduğu için KYC/AML ihlali ihtimali de söz konusu değil. Bitcointalk’ta konuyla çeşitli başlıkların açıldığı kaydedildi.
Borsanın sessizliği
Borsa tüm olaylara karşın tek bir istisna dışında sessizliğini koruyor. Borsanın Slack kanalına giriş yapılamıyor, Facebook sayfası otomatik olarak destek ekibine yönlendirme yapıyor. Twitter hesabından da resmi bir açıklama gelmiş değil. Yalnızca bir tweet’te kullanıcı destek ekibine yönlendiriliyor.
Tuhaf olaylar ve Mt. Gox korkusu
Bir blogger’a göre borsanın sisteminde oluşan ve işlem ücretleriyle ilgili bir hata sebebiyle listelenen altcoin’lerin fiyatı düşüş gösterdi. The CryptoSyndicate isimli blogger, yalnızca Bittrex’te listelenen altcoin’lerin 8 Ekim’de 3 saatliğine düşüş gösterdiğine, diğer altcoin’lerinse düşüşten etkilenmediğine dikkat çekti.
Bittrex’te yaşanan bu sorun akıllara ister istemez Mt. Gox vakasını getirdi. 2014’te hacklenen ve kullanıcıların sahibi olduğu 850 bin bitcoin’in ortadan kaybolmasına sebep olan hack vakası, kripto para piyasasında deprem etkisi yaratmış ve bitcoin fiyatının dibi görmesine sebep olmuştu. Öte yandan Poloniex ve Bitfinex’in de dönem dönem benzer sorunlarla karşılaştığı biliniyor. Buna rağmen Bittrex’in kullanıcılarının hesaplarını sebepsiz dondurması, yardım isteklerine kayıtsız kalması ve kullanıcıları engellemesi şimdilik “türünün ilk örneği” olarak karşımıza çıkıyor.
Kaynak: Cointelegraph
Binlerce Bittrex Hesabı Sebep Gösterilmeden Kapatılıyor Binlerce Bittrex Hesabı Sebep Gösterilmeden Kapatılıyor Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ekim 18, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.