Bitcoin Fiyatı ABD Ekonomisine Düşündüğümüzden Daha mı Bağımlı?

Bitcoin Fiyatı ABD Ekonomisine Düşündüğümüzden Daha mı Bağımlı?


 Bitcoin, 2009 yılının Ocak ayında yaratılan genesis bloğu ile birlikte küresel finansal krizin küllerinden doğru. Amerikan ekonomisi, aynı anda aynı küllerden ortaya çıktı, GSYH, GFC’nin hemen ardından hızla yükseldi ve tarihsel olarak uzun bir süre parasal genişleme politikasına devam etti.


Son zamanlarda, geniş bir şekilde bildirildiği üzere, ABD’deki büyüme yavaşladı. Dünyanın en büyük ekonomisi geçen yıl ayda ortalama 223.000 iş ekledi. Bu yıl, Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından bildirildiği üzere Eylül ayında yalnızca 136.000 iş eklenmiş olarak, önemli ölçüde bir azalış gerçekleşti.

Küresel finansal krizin ardından on yıl süren genişleme döneminden sonra ekonomi, mevcut döngü için büyüme tavanına çarpıyor olabilir. Bu bir Çin-ABD ticaret savaşı korkusu, (nihayetinde) faiz oranlarının dönem içindeki yavaş yükselişi ve küresel ekonomik zayıflık ile daha da arttı.
Son üç yıldaki Trump kaynaklı belirsizlik de ekonomiye yardımcı olmadı.

Bitcoin Amerikan Ekonomisi ile Düzleşiyor mu?

Bitcoin, 2019’un ilk yarısında yeniden canlanmanın ardından durdu ve şimdi Coinmarketcap’a göre 8.280 dolar civarında işlem görüyor.

Son aylarda Amerikan ekonomisinin durgunluğa giren bölgelere doğru kaymakta olabileceğine dair işaretler var. Yıllardır yüzde 3,5’lük işsizlik oranına rağmen, ücret artışı Çalışma İstatistikleri Bürosu’na göre Eylül ayında yıllık bazda yüzde 2,9’a geriledi. Bu, önceki aya göre yüzde 3,2 ile karşılaştırıyor.

Ekonomi yavaşlarken, BTC fiyat hareketi de yavaşladı

Tüketici harcaması ve ABD ekonomisinin yaklaşık yüzde 85’ini temsil eden özel yatırımlarla, düşen ücret artışı ve gevşeyen bir iş piyasası, Amerikan ekonomisine yönelik gerçek tehditler.
Glassdoor kıdemli ekonomisti Daniel Zhao NBC News’e yaptığı açıklamada “Ücret artış rakamları bu ay büyük bir sürpriz. Gerçekten hayal kırıklığı yarattılar. Bu, işgücü piyasasının bu noktada beklediğimiz kadar sıkı olmadığını ve sonuçta işçilerin beklediğimiz en uzun ekonomik genişlemeden pek fazla fayda göremediklerini gösteriyor” ifadelerini kullanıyor.

Bitcoin, ABD Ekonomik Sıkıntılarının Mağduru mu?

Bitcoin’in tarihsel fiyat grafiği, OG kriptosunun üretim bloğundan bu yana doğrusallaşmamasına rağmen erken yatırımcılara neredeyse yüzde 6 binlik bir yatırım getirisi sağladığını gösteriyor.

Amerikan ekonomisi elbette bu tür geri dönüşler gibi bir şeyden hoşlanmadı, ancak en uzun süren ekonomik genişleme dönemi Bitcoin’in doğuşu ve büyümesiyle aynı zamana denk geldi.
Tüketici durgunluk tehdidi konusundaki son endişeler elbette, tüketicilerin kesin kararlar geri dönene kadar satın alma kararlarını ertelemesine neden olabilir. Bu, özellikle de dördüncü çeyrekte, bir dibe talepte bulunduğundan, 2020 bir daralma ile iyi bir başlangıç ​​yapabilir.
ABD’nin konuşmasının sonunda, tarifelerin Çin ithalatı ve küresel zayıflık üzerindeki etkilerini hissetmesiyle, özellikle Avrupa’da, spekülatif varlıklar için ayırmak için daha az para olabilir. Bitcoin gibi.
Bakkt’ın başlaması, yatırımcıların borsadaki varlıklarda fiyat zayıflığı beklediğinin bir işareti olabilir. Sarkan daha geniş bir ekonomi, enflasyon için güvenli bir bölge olarak bitcoin argümanından bir miktar rüzgar alır. Fiyat baskılarının sadece ekonomik görünümün zayıflamasıyla azalması muhtemel.
Bitcoin fiyatı durgunluk sırasında hiç test edilmedi. Dijital bir para biriminin fiili kırılganlığa ne kadar bağımlı olduğunu bulmaya daha yakın olabiliriz.
Bitcoin Fiyatı ABD Ekonomisine Düşündüğümüzden Daha mı Bağımlı? Bitcoin Fiyatı ABD Ekonomisine Düşündüğümüzden Daha mı Bağımlı? Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ekim 08, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.