Tesla Model S İle Bitcoin Üretimi

Tesla Model S’in bagajına kripto para madenciliği yapılabilmesini sağlayan sistem kuran bir araç sahibi, elektrikli otomobilini Bitcoin üretmek için kullandığını duyurdu.
Kripto para üretmenin en büyük sorunu enerji, yani çok fazla elektriğe ihtiyaç duyulması. En büyük Bitcoin madenlerinin bulunduğu Çin’de, madenciler çok ucuz olan hidroelektrik sistemleri kullanıyor. Avrupa’daki madenciler ise yine düşük maliyetli olan rüzgar enerjisini kullanmayı tercih ediyor. Görüldüğü gibi madenciler en düşük enerji ile en çok üretimi alma peşindeler. Tesla kullanıcısının da amacı bu.
Model S sahibi bir kripto para meraklısı, Tesla’nın ücretsiz Supercharger programlarından birine kayıtlı. Tabi bu supercharger programının herkes için ücretsiz olduğu anlamına gelmiyor. 2017 yılı Ocak ayından sonra Tesla sahibi olan herkes yılda 400 kilowatt saat elektriği ücretsiz kullanabiliyor. Bunu fırsata çevirmek isteyen Model S sahibi, aracında kriptopara madenciliği yapmayı düşünmüş olacak ki, geçtiğimiz günlerde bir Facebook grubunda bu tür bir paylaşım yaptı.

Aracın sahibi Model S’in bagajına dört anakart ve dört güç kaynağı yerleştirmiş. Her anakartın 4 adet GPU çalıştırdığını düşünürsek toplam 16 adet GPU çalıştırabilecek bir sistem tasarlanmış. Bu sistem aracın içinin çok ısınmasına ve aracın pil ömrünün azalmasına neden olacağı kesin görünüyor. Bu sistem her ne kadar ücretsiz gibi görünse de yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden dolayı astarı yüzünden pahalıya çıkabilir. Sonuç olarak elektirkli araçlarla kriptopara madenciliği yapmak güzel gibi görünse de çok akıllıca olduğu söylenemez.
Tesla Model S İle Bitcoin Üretimi Tesla Model S İle Bitcoin Üretimi Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 02, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.