Takvimlerinizi İşaretleyin: 18 Aralık’ta Bitcoin Vadeli İşlemleri Başlıyor!

ABD merkezli finansal firmalar CME Group, CBOE ve Cantor Fitzgerald, dün yaptıkları açıklamalarda aralarında bitcoin’li vadeli işlemlerin de bulunduğu yeni finansal ürünlerin 18 Aralık’ta hizmete gireceğini duyurdu.


Gelişmeyi ilk olarak ABD Vadeli Emtia İşlemleri Komisyonu CFTC duyurdu. Düzenleyici kurum, üç şirketin kendileriyle ürünler üzerinde bir standart belirledikten sonra şirketlerin ürünleri kullanıcılara sunacağını açıkladı.
HEM CME hem de CBOE kullanıcılarına nakit olarak ödenmiş sözleşmeler (kontratlar) sunacak ve farklı kaynaklardan gelecek referans kurları sayesinde yatırımcıların varlıkları izlemesine gerek kalmayacak. Cantor Fitzgerald’a bağlı Cantor Borsası da aynı tarihte bitcoin ikili opsiyon hizmeti vermeye başlayacak.
CFTC’den J. Christopher Giancarlo’nun açıklamasındaki bir kısım oldukça dikkat çekiyor.
“Piyasa katılımcıları bilmelidir ki görece yeni olarak niteleyebileceğimiz bitcoin piyasaları ve borsaları büyük oranda düzenlenmeyecek ve CFTC’nin bu konudaki yasal yetkileri sınırlı. Bu piyasalardaki katılımcıların işlem yöntemleri ve fiyat volatilitesiyle ilgili herhangi bir kaygımız yok.”
Açıklamada bunun yanı sıra kurumun gözünün bitcoin’li işlemler ve yapılabilecek potansiyel geliştirmelerde olacağı kaydedildi.
İşleme hazır, patlamaya hazır
CFTC’nin açıklamaları bir yana, her 3 şirket de bitcoin’li ürünlerden ötürü oldukça mutlu. CME Group CEO’su Terry Duffy, yeni ürünlere dair gerekli önlemleri alacaklarını kaydetti.
“CFTC ve piyasa katılımcıları ile yakinen çalıştıktan sonra bitcoin vadeli işlemler hizmeti başlatacağımız için oldukça mutluyuz. Kullanıcılar bu ürünlerle birlikte şeffaflık, fiyat keşfi ve risk tranferi yetkinliği gibi avantajlara sahip olacak.
Duffy bitcoin’li ürünlerin % 35’lik margin, pozisyon ve gün içi fiyat limitleri gibi risk yönetimi araçlarına tabi olacağını sözlerine ekledi. Bitcoin’in meşruiyetine olumlu yönde büyük katkı sağlayan bu gelişmeyle birlikte 18 Aralık’tan sonra bitcoin fiyatında yukarı yönlü büyük hareketler gözlemlenebilir.
Kaynak: Coindesk
Takvimlerinizi İşaretleyin: 18 Aralık’ta Bitcoin Vadeli İşlemleri Başlıyor! Takvimlerinizi İşaretleyin: 18 Aralık’ta Bitcoin Vadeli İşlemleri Başlıyor! Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 02, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.