Rusya Blockchain Uygulamasını Resmi Olarak Başlattı

Rusya hükümeti, resmi olarak yayınladığı bildiride blockchain uygulamasını tamamladıklarını belirtti.
Rusya devlet bankalarından biri olan Sberbank, Blockchain uygulaması ile belge aktarımını ve depolamasını gerçekleştirmek için Rusya Federal Antimonopoly Servisi (FAS) ile ortaklık kurduğunu açıkladı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre bu hamle Blockchain teknolojisinin direk hükümet tarafından kullanılmasının ilk örneği olacak.
Başkan yardımcısı Andrey Tsarikovskiy, Sberbank’ın yaptığı bu açıklama üzerine, “Ülkemiz bu ileri düzeydeki teknolojiyi kullanarak ekonomik açıdan yeni olanaklar yaratmayı amaçlıyor. Sistemi hayata geçirerek dünyada Blockchain’i kullanan ilk hükümet olacağız.  Aynı zamanda daha fazla büyümek için Blockchain teknolojisinin pratik bir araç olarak kullanılmasına da öncülük edeceğiz.” dedi.
Rusya hükümeti uzun süredir Blockchain teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ediyordu. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, haziran ayında Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin ile bir araya gelerek bu teknoloji ile ilgili bilgi aldı. Bununla beraber bir başka devlet bankası VEB’de, Blockchain eğitim programlarının geliştirilmesi için ağustos ayında Ethereum Vakfı ile bir anlaşma imzaladı.
Rusya Blockchain Uygulamasını Resmi Olarak Başlattı Rusya Blockchain Uygulamasını Resmi Olarak Başlattı Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.