Merkez Bankaları 2018’de Kripto Para Bulunduracak

Blockchain.info CEO’su Peter Smith’e göre, Merkez Bankaları 2018 yılında altın ve döviz yanında kripto para rezervleri de bulunduracak.

CNBC’nin Coin Rush bölümünde konuşan Smith, kripto paraların 2018’de ilk kez geleneksel finans kurumlarına gireceğini söyledi. Smith verdiği kısa röportajda, “Bence önümüzdeki yıl, merkez bankalarının bilançolarının bir parçası olarak kripto paraları göreceğimiz ilk yıl olacak.” dedi.
Bitcoin’in 2017’de 1.000 dolardan 20.000 dolara kadar olan muazzam yükselişi, bankaların, hükümetlerin ve düzenleyicilerin ilgisini çekti. Bazı piyasalarda ve bankalarda kripto paralar hakkında çeşitli görüşler oluştu. Hatta bazı görüşler kripto para hakkında kutuplar oluşturdu. Örneğin, Güney Koreli Shinhan, müşterilerine Bitcoin cüzdanları ve depoları sunacağını açıklarken, Danimarka Merkez Bankası Bitcoin’i bu hafta yaptığı bir açıklamada “ölümcül” ilan etti.
Bu kutuplaşmaların yanında, Smith’e göre merkez bankaları büyük olasılıkla kendi markalarını taşıyan dijital cüzdanları bu yılın sonlarında ya da önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürecek. Zaten Rusya gibi çok sayıda hükümet kendi kripto paralarını yaratmayı düşündüklerini söyledi. Hatta Dubai kendi kripto parasını üreteceğini resmi olarak açıkladı.
Röportaj esnasında Smith’e kripto para piyasasının büyük bir saldırı alıp almayacağı da soruldu. Peter Smith, “Son büyük saldırının üzerinden beş yıl geçti. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde bir saldırı daha bekliyoruz.” dedi. Kendi şirketi hakkında ise şunları söyledi;
Biz uzun zamandır bu piyasada en büyük hedeflerden biriyiz. Bu da bizi meşgul etmeye yetiyor.
Merkez Bankaları 2018’de Kripto Para Bulunduracak Merkez Bankaları 2018’de Kripto Para Bulunduracak Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 20, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.