AMD Kripto Para Madenciliği İçin Yeni Yazılım Paketini Piyasaya Sürüyor...

Grafik kartı (GPU) üreticisi AMD, kripto para madenciliği için özel olarak hazırladığı yeni yazılım paketini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Bilindiği üzere madencilikle blockchain’e yeni işlemler ekleniyor ve ödül olarak yeni token’ler kazanılıyor. “Radeon Software Crimson ReLive Edition Beta for Blockchain Compute” şeklinde isimlendirilen paket, AMD’nin sitesinde madencilik için kullanılan GPU’ların performansını artırmayı amaçlayan beta seviyesinde bir sürücü olarak tanımlanıyor.

Ethereum’un artan popülerliği ve fiyatı, madenciliğe ve GPU’lara olan ihtiyacı da artırdı. Bitcoin madenciliğinde özel bilgisayarlar kullanılırken ethereum madenciliği için GPU’lar kullanılıyor. Yaklaşık bir ay kadar önce ABD’de grafik kartlarının yok sattığı, hatta bazı eyaletlerde tükendiği şeklinde haberlerle sıklıkla karşılaştık. Ülkemizde de benzer haberlerin duyulduğunu ve en azından bir süreliğine grafik kartı sıkıntısı çekildiğini söylemek mümkün.
Grafik kartlarına karşı artan talebin ekmeğini yiyen tek şirket AMD de değil. AMD’nin dev rakibi, çip üreticisi Nvidia da boş durmuyor.
Her iki şirket de son günlerde konuya dair açıklamalar yaptı. Ancak AMD’nin açıklaması Nvidia’nınkinden birazcık farklı. AMD CEO’su Lisa Su, kripto para madenciliğinin uzun vadede büyüme göstermeyeceğini kaydetti.
Öte yandan yüksek kazanç sağlama umuduyla yoğun bir şekilde alınan GPU’lardan ötürü şirketler büyük kâr elde etti. Nvidia CEO’su Jen-Hsun Huang, kripto paraların ve blockchain’in zamanla büyüyeceğini ve yeni kripto paraların üretileceğini kaydetti.
AMD’nın yeni paketi piyasaya sürmesi ise, daha önce yapılan görece olumsuz açıklamaya rağmen en azından bir süreliğine daha madencilerin şirket politikasında göz önünde bulundurulacağına işaret ediyor. Beta sürümü olduğu açıklanan pakete herhangi bir güncelleme, yükseltme veya hata düzeltme yapılmayacağı not düşüldü.
AMD Kripto Para Madenciliği İçin Yeni Yazılım Paketini Piyasaya Sürüyor... AMD Kripto Para Madenciliği İçin Yeni Yazılım Paketini Piyasaya Sürüyor... Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ağustos 19, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.