Hindistan Bitcoin’i Yasallaştırıyor, Bitcoin Hanedanlığı Büyüyor

Hindistan kripto para sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Hükümetin kurduğu komite Bitcoin’in yasal olarak düzenlenmesi konusunda olumlu rapor verdi.
Finans Bakanlığının çatısı altında çalışan komite 14 Nisan’dan beri bitcoin’in yasal durumunu inceliyordu.
Hint borsalarının çabası
Üç büyük Hint borsası, ülkede kripto paralar alanında yasal bir düzenleme olmamasına karşın Müşterini Tanı (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) kurallarıyla uyumluluk içinde çalışıyordu.
Zebpay, Coinsecure ve Unocoin’in piyasayı düzenleme çabaları hükümetin de dikkatini çekti. Bazı politikacılardan gelen ağır eleştirilere rağmen hükümet, bitcoin ve dijital paralar sektöründe düzenlemeye gitmeye karar verdi.
Bitcoin’in yasallaşmasına karşı olanların başında İktidar partisi BJP’den Kirit Somaiya geliyor. Somaiya bitcoin’in ponzi şeması olduğu açıklamasında bulunmuş ve bakanlıkla merkez bankasına bu yönde mektuplar göndermişti. Somaiya bitcoin’le ponzi şemasının yapısal olarak farklı olduğunu anlayamadığı gerekçesiyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu.
Hükümetin düzenleme kararını sevinçle karşılayan Coinsecure CEO’su Mohit Kalra ise şunları kaydetti:
“Nihayet sektör için önemli bir adım atıldı. Yetkililer artık bitcoin’i ciddiye alıyor. Biz de yıllardır dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Bu adımın tam da bu zamanda atılmasından ötürü çok memnunum. Coinsecure’da son zamanlarda kullanıcı ve işlem hacmi bazlı bir artış gözlemledik. Önümüzdeki üç ayda olumlu gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz.”
Öte yandan CNBC Hindistan, hükümetin kısa sürede bitcoin’i yasallaştırmak amacıyla bir iş ekibi oluşturacağını yazdı.
Hükümetin açıklamasından önce yatırım firması ARK Invest’in kripto paralar sorumlusu Chris Burniske, Hindistan’daki işlem hacimlerinin yükselişte olduğunu açıklamıştı. Burniske’e göre bitcoin’den USD’ye yapılan tüm işlemlerin yüzde 11’i Hindistan’dan yapılıyor.
Bitcoin’in yasal statü kazanmasıyla birlikte Hindistan’daki işlem hacimlerinin ve bitcoin faaliyetlerinin daha da artması bekleniyor.
Kaynak: Cointelegraph
Hindistan Bitcoin’i Yasallaştırıyor, Bitcoin Hanedanlığı Büyüyor Hindistan Bitcoin’i Yasallaştırıyor, Bitcoin Hanedanlığı Büyüyor Reviewed by Melikşah Ünüvar on Haziran 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.