Blockchain Etkisi: Küresel Finans Düşüşte, Bankalar Küçülmeye Gidiyor

Kripto paralara yapılan yatırımlar artmaya devam ederken, GlobalData verilerine göre küresel finans sözleşmelerinde bu sene yüzde 26’ya varan bir düşüş gösterdi.

Finansal sözleşmeler sektörüne bakıldığında 2016’nın 4. çeyreğinde 587 olan sözleşme sayısının 2017’nin ilk çeyreğinde 561’e düştüğü görülüyor. Özel sermaye sözleşmelerinde de yüzde 26’lık bir düşüş söz konusu.
Tıpkı blockchain startup’larında olduğu gibi bu alanda da tek büyüyen sektör risk sermayesi olarak görünüyor. Genel trendi kıran risk sermayesi sektörü başarılı sözleşmelerde yüzde 23 artışlık kayda değer bir performans sergiliyor.
Global Data’dan Kıdemli Analist Ravi Sharma, yaptığı basın açıklamasında Asya Pasifik bölgesindeki birleşme ve satın alma sözleşmelerinin momentum kazandığını belirterek şunları kaydediyor:
“Uluslararası bankaların operasyonlarının boyutunu küçültmesiyle bölgesel bankalara gün doğuyor. Bölgesel bankalar kendi bölgelerinde bulunan diğer piyasalardaki payını genişletiyor ve büyüyor.”
GlobalData finansal sektördeki bu gerilemenin temel sebeplerinden birinin dünya çapında yaşanan jeopolitik olaylar olduğu görüşünü paylaşıyor.
Şirket verileri, süregelen ‘belirsizliğin’ dijital paralara olumlu bir etkide bulunduğunu gösteriyor. Snapchat yatırımcısı Jeremy Liew de geçtiğimiz günlerde yatırımcıların artık kripto paralara yatırım yapması gerektiği açıklamasında bulunmuştu.
 Finansal teknoloji baş rolde
Basın açıklaması şöyle devam ediyor:
“Brexit, Amerika Birleşik Devletlerindeki seçimler, Çin’in büyümesinin yavaşlaması gibi değişen politik ve ekonomik senaryolar küresel bazlı bir belirsizlik duygusu yaratıyor.”
Basın açıklamasında blockchain’e dair doğrudan bir referansta bulunulmasa da geleceğin ekonomisinin finansal teknoloji çevresinde şekilleneceği aktarılıyor.
Sharwa açıklamayı şu şekilde sonlandırıyor:
“Sözleşmelerde finansal teknolojiden artık daha çok yararlanılacak. Sayıları gün geçtikçe artan finansal kurumlar, işlerini geliştirme amacıyla finansal teknoloji şirketleriyle ortaklık anlaşması yapıyor veya bu şirketlere yatırım yapıyor.”
Blockchain Etkisi: Küresel Finans Düşüşte, Bankalar Küçülmeye Gidiyor Blockchain Etkisi: Küresel Finans Düşüşte, Bankalar Küçülmeye Gidiyor Reviewed by Melikşah Ünüvar on Haziran 23, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.