Merkezsiz Kripto Borsacılığı: DCORP

Yeni kurulan risk sermaye borsası, ‘merkezsiz borsacılık’ yapısıyla ezber bozuyor. DCORP, smart contract’leri ve blockchain’i kullanarak blockchain’i türev ürünlerle buluşturuyor.
Yeni yayılmaya başlayan iş kolları zaman zaman fon bulmakta zorlanabiliyor. Ancak ve ancak risk sermayedarlığının demokratikleşmesiyle bu sorunun üstesinden gelinebilir. DCORP tam da bunun için var. Blockchain altyapısıyla merkezsiz bir şekilde vadeli işlemler borsacılığı hizmeti veren DCORP iş kollarının fon bulmasına ve inovasyonlara yoğunlaşmasına yardımcı olacak. Bir yandan da mevcut hissedarları için değer üretmeye devam edecek.
Türev işlemler blockchain’le buluşuyor
DCORP’da Ethereum blockchain’indeki smart contract’ler kullanılarak türev işlemler yapılabiliyor. Basit bir arayüz ve merkezsiz bir borsayla karşılaşacak olan müşteriler herhangi bir aracıya ihtiyaç olmadan türev işlemler yapabilecek. Anonim olarak yapılan işlemler sayesinde daha çok yatırımcının saha kenarından oyuna girmesi işten bile değil.
Kesintisiz işlem, düşük masraflı anlık işlemler, aracı kurumlara gerek kalmaması, aksama süresinin ve DDOS türü saldırıların olmaması, anonimlik ve giriş yapma zorunluluğu olmadan işlem yapma olanağı… Bunlar türev ürünlerin orta vadede getirdiği yararlardan yalnızca birkaçı.
Otonom, merkezsiz ve demokratik
Kullanılan blockchain ve smart contract altyapısıyla yetenekli girişimciler DCORP üzerinden fona ulaşabilecek. Daha doğru bir ifadeyle, topluluğa hissedar veya katkıda bulunma amaçlı katılan herkes bu imkâna sahip olacak. Borsaya erişim anonim olacak ve ethereum hesapları üzerinden yapılabilecek. Hissedarlar DCORP’un toplu olarak sahibi olacak ve seçilmiş bir yönetim kurulu organizasyonun işlerini yönetecek. Oylamalar blockchain’de kayıtlı, halka açık olacak ve yönetim kurulunun en önemli amacı yönetimde şeffaflığı sağlamak olacak.
Kitle fonlaması ile herkesin DCORP’a katılması mümkün. Bütün süreç merkezsiz işler ve herkes DRP token’i almak için ether gönderebilir. Satışın ilk haftasında 1 ETH = 550 DRP değeri benimsenirken sonraki haftalarda yatırımcıların alacağı token sayısı düşecek. 9 Haziran’da başlayacak satış 29 Haziran’da bitecek.
Detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
Merkezsiz Kripto Borsacılığı: DCORP Merkezsiz Kripto Borsacılığı: DCORP Reviewed by Melikşah Ünüvar on Haziran 10, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.