Bitcoin madencileri Çin'den kaçıyor

Bitcoin madencileri, hükümetin getirdiği resmi kısıtlamalar sebebiyle faaliyetlerini Çin'in dışarısına taşıyor.

Bitcoin madencileri Çin



Çin'in dijital paralara getirdiği kısıtlamaların bitcoin madencilerine sıçramasıyla bu sektördeki bazı oyuncular faaliyetlerini ülke dışına taşımaya başladı. 

Çin'in en büyük iki bitcoin madenciliği birliğini işleten Bitmain, bölgesel ana merkezini Singapur'a taşıyor. Şirketin ortak kurucusu Wu Jihan, verdiği bir röportajda, Bitmain'in ABD ve Kanada'da da madencilik faaliyetlerinde bulunduğunu belirtti. Dünyanın en büyük üçüncü madencilik havuzu olan BTC.Top ise Canada'da bir tesis kuruyor.

Çin politika yapıcıları, geçtiğimiz yıl, sanal paraların halka arzına yasak koymuştu ve yerel piyasaların sanal para işlemlerine son vermesi yönünde çağrıda bulunmuştu. Bu hafta ise ülkede bitcoin madenciliğini caydırıcı nitelikte yeni tasarılar oluşturuldu. 

BTC.Top'un kurucusu Jiang Zhuoer, verdiği bir röportajda, "Kanada'yı, görece ucuz maliyeti ile birlikte ülkenin ve politikalarının istikrarı sebebiyle seçtik" dedi. 
Bitcoin madencileri Çin'den kaçıyor Bitcoin madencileri Çin'den kaçıyor Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ocak 05, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.