Bitcoin, Güney Kore’de 23.000$ – Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor?

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için son zamanlarda Güney Kore'deki borsalarla dünyanın geri kalanı arasındaki fiyat farkı oldukça açıldı. Peki bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor?



Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için son zamanlarda Güney Kore’deki borsalarla dünyanın geri kalanı arasındaki fiyat farkı oldukça açıldı.
Bu fark adeta derin bir uçurum hali almış durumda. Son verilere göre Güney Kore menşeili Bithumb borsasında bir Bitcoin yaklaşık 23.000$’dan işlem görüyor. Dünyanın en büyük hacimli Bitcoinborslarından Bitfinex’te ise bir Bitcoin’in fiyatı 16.000$’da zor tutunuyor.

Sebep yabancılara kripto para ticareti yasağı

Bu fiyat farkını anlayabilmek için geçtiğimiz aya gitmek gerekiyor. Geçtiğimiz ay Güney Kore’de kripto para ticareti yabancılara yasaklandı. Yabancıların Güney Kore’deki arbitraj fırsatlarından yararlanmalarının neredeyse imkansız hale gelmesi aradaki fiyat farkını da devasa boyutlara taşıdı.
Sadece Bitcoin’de değil diğer kripto para birimlerinde de durum aynı. Bitcoin Cash örneğinden yola çıkılırsa bir Bitcoin Cash, Bitfinex üzerinde 2500$’dan işlem görürken Bithumb’da ise yaklaşık 3800$ düzeyinde.
Yabancılara kripto para ticareti yasağı süreceği için bu fiyat farkının uzun vadede de devam edeceği öngörülüyor.
Bitcoin, Güney Kore’de 23.000$ – Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Bitcoin, Güney Kore’de 23.000$ – Bu fiyat farkı neden kaynaklanıyor? Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ocak 07, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.