Bitcoin ile maaş devri

Bitcoin fiyatındaki inanılmaz artışla ilgili İnovasyon Haftası’ndaki sunumunda Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Bitcoin Foundation’un Direktörü Jon Matonis, maaşının tamamını da Bitcoin ile aldığını söyledi



Bitcoin fiyatları son günlerde roket hızında yükselirken, uzmanlardan birbiri ardına açıklamalar yapılıyor. Kasım ortasında 6 bin doları zorlayan Bitcoin fiyatı, şu sıralar 16 bin dolar sınıra dayanarak 15 bin 981 dolardan işlem görüyor. Bitcoin fiyatı dün 19 bin dolara dek yükselmişti.
Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası kapsamında İstanbul’da iki konferans veren Bitcoin Foundation’un Direktörü Jon Matonis, Habertürk’ün maaşını hangi para cinsinden aldığı sorusunu 'Bu işi eğlencesine yapıyorum, ama Bitcoin Foundation’da tam zamanlı çalıştığım dönemde de maaşımı Bitcoin ile alıyordum.' sözleriyle yanıtladı.
YÜKSELİŞ SÜRER
Matonis yaptığı sunumda sanal paranın yükselişini 'Birkaç yıl önce 10 bin Bitcoin’e iki pizza alınabilirken bugün bir Bitcoin ile araba alınıyor’ sözleriyle vurguladı.
Bitcoin’i para birimi olarak tanımlamak için İsviçre’de ISO 4217 belgesine başvurduğunu ancak bir merkez bankasına bağlı olmadığı için reddedildiğini açıklayan Matonis, ‘Bloomberg, XE gibi portalların yanı sıra dünya genelinde kabul görmesi yeterli’ dedi.
Matonis dolar ve Euro gibi para birimlerinin önemini yitireceğine işaret etti. Bankacılık sisteminin geri plana atılmasıyla savaşlar için bir sebebin eksileceğini aktaran kurucu direktör, Bitcoin’in kısaltması konusunda ise birçok kişinin yanlışa düşerek BTC’yi kullandığını, halbuki bu kısaltmanın Butan’a ait olup doğrusunun gayriresmi olsa da XBT olduğunu aktardı.
Bitcoin ile maaş devri Bitcoin ile maaş devri Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.