Rusya Başkan Adayı: “Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları Yasallaştıracağız”

Yakın zamanda başkanlık için aday olacağı açıklanan Boris Titov, seçilmesi halinde Bitcoin ve diğer kripto paraları yasallaştıracağı sözünü verdi. Japonya’nın Bitcoin konusundaki liderliğini izlemeleri gerektiğini ve kripto paraların yasallaşması gerektiğini defalarca savunan Titov, yolsuzlukla mücadele konusunda da ısrarlı.


Bitcoin Savunucusu, Rusya için Başkanlığa Koşuyor
56 yaşındaki Boris Titov, iş dünyasına yönelik bir parti olan Party of Growth’un bir üyesi. Titov, 2018 yılı seçimlerinde Başkanlık için partisini temsil edecek. Moskov Times’ın haberine göre, “Titov Kremlin’in kuruluşunun bir parçası ve Vladimir Putin ile dost. Ayrıca kendisi ekonomik bir liberal ve başkanın yolsuzlukla mücadele çabalarınada öncülük ediyor.” 
Mail.ru’ya açıklamalarda bulunan Titov;
“Bitcoin’i ve diğer kripto paraları Rusya’da yasallaştıracağız. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere popüler kripto paralaları yasallaştıracağız. İnsan bankalarda, mağazalarda ve diğer harcama ve birikimlerinde kripto paraları kullanabilecek. Şuan Rusya’da bir sandviç için Bitcoin ödeyemezsiniz. Rusya ekonomisini değiştirmek gerekiyor. Toplumun değişime ihtiyacı var. Dijital ekonomiden bahsediyoruz. Blokchain’in gelişimi, kripto para birimleri ve bilişim teknolojisinden konuşmamızın zamanı geldi.”

Titov Ulusal Kripto Para Yaratmayacak
Şuanda Rus hükümeti kendi kripto para birimi crptoruble üzerinde çalışıyor. Crypyotuble ile ilgili ilk teklif geçtiğimiz günlerde İletişim ve Kitle Medyası Bakanlığı tarafından sunulmuştu. Titov’da kendi ekibinin benzer bir fikir üzerinde çalıştığını söyledi ve ekledi;
“Üç ay önce ulusal kripto para yaratma fikrini düşündük. Ancak kriptopara dünyasında herşey çok hızlı değiştiğinden bu fikirden vazgeçtik. Ulusal kripto paranın yaratılmasındansa kripto para alanındaki düzenlemelerin daha gerekli olduğuna karar verdik.”
Titov, Bitcoin Konusunda Profesyonel
Titov, uzun süredir Bitcoin ve diğer kripto paraların savunucusu. Hatta Klops.ru’nun Şubat ayında yapıtğı habere göre, Titov, Rusya’nın bir bölgesi olan Kaliningrad, Bitcoin’in para birimi olarak kullanılması için pilot bölge olarak seçilmesini önerdi. Habere göreTitov, “Düşünsenize benzin almak için Bitcoin ödeyebileceksiniz.” dedi.
Titov’un 2018 seçimlerinde Başkan olup olamayacağını tahmin etmek zor. Ancak seçilirse kripto para dünyası için çok şey yapacağı ortada.
Rusya Başkan Adayı: “Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları Yasallaştıracağız” Rusya Başkan Adayı: “Bitcoin ve Diğer Kripto Paraları Yasallaştıracağız” Reviewed by Melikşah Ünüvar on Aralık 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.