Türkiye'de Hizmet Veren Bitcoin Borsaları


  1. Bitkapital.com

 Bu başlıkta Bitkapital ile ilgili duyurulara, önemli bilgilere ve kullanıcı sorularına yer verilecektir. Soru ve önerilerinizi bekliyoruz.









Bitkapital nedir?

Bitkapital, ticari unvanı Blockchain Bilişim Teknolojileri Yatırım Danışmanlığı ve Ticaret Anonim Şirketi (Blockchain A.Ş.) olan Antalya merkezli şirketimizin sunduğu kripto para takas hizmetidir. Blockchain A.Ş., blokzinciri teknolojisi etrafında şekillenen ekosistemi finans ve yatırım alanlarında geliştirmek üzere farklı kollarda faaliyet göstermektedir. Ayrıntılar için bkz. www.blockchainas.com.

Bitkapital'in resmi internet sitesi olan www.bitkapital.com ile, kullanıcıların Bitshares'in merkezsiz platformu üzerinde dijital yatırım yapmaları kolaylaştırılacaktır.

Neden Bitkapital?

  • Güvenli: Mt.Gox, Gatecoin, Bitfinex ve daha birçok merkezi kriptopara borsasının hack'lenme skandallarıyla dolu kriptopara tarihi güvenlik alanında bir sıçrama yaşamaktadır, ve "merkezsiz borsa" teknolojisiyle Bitkapital bu sıçramanın temsilcilerindendir.
  • Yenilikçi: Blokzinciri alanında en yenilikçi altyapı ve en ilerici yöntemler kullanılmakta olup, kullanıcılar günümüzün beklentilerini aşan platformlara ve geleceğin teknolojisine yönlendirilmektedir.
  • Kullanıcı dostu: Teknolojik altyapı hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok, Bitkapital ile yapacağınız işlemlerde kolaylık ve anlaşılırlık esastır.

"Dijital yatırım" ne demek?


2009'da Bitcoin'in ortaya çıkmasıyla yatırım dünyası daha önce görülmeyen birsürü olanakla karşılaştı. Bitcoin'i alternatif koinler, onları da ikinci nesil koinler takip etti ve şu anda gelinen noktada bu "koin"ler altın, gümüş gibi kıymetli metalleri, hisse senetlerini, borçlanma araçlarını ve diğer finansal enstrümanları temsil edecek şekilde oluşturuluyor.

Örneğin Nxt ya da Bitshares gibi platformlar üzerinde tanımlanan "koin"ler, bir şirketin hisse senetlerini temsil edecek şekilde kullanılabilir. Bu durumda "koin" yatırımı aslında o şirketin hissesini satın almak demek olur. "Dijital yatırım" derken, blokzinciri teknolojisi kullanılarak tanımlanan koinler üzerinden yapılan bütün yatırımları kastetmekteyiz.


Bitshares takas sistemine nasıl erişim sağlanır?

Şu adresten hemen bir Bitshares hesabı oluşturabilirsiniz: www.bitshares.org/wallet

2016 Kasım'da faaliyete geçen platformumuzda yalnızca bitcoin değil, başka dijital yatırım olanakları da bulunmaktadır. Bu dijital varlıklardan bazıları aşağıdaki gibidir:  

[ BTC ]   Bitcoin
[ ETH ]   Ethereum
[ BTS ]   Bitshares
[ DASH ]  Dash
[ USDT ]  Tether USD (Poloniex ve Bitfinex'e USD göndermenin en kolay yolu)
[ LTC ]   Litecoin
[ DOGE ]  Dogecoin
[ MAID ]  MaidSafeCoin


       2. Paribu.com

Bitcoin borsamız 7 Şubat 2017 itibariyle yayına açılmıştır.

Gelişmeleri ve güncellemeleri https://www.paribu.com/destek/duyurular sayfamızdan, https://twitter.com/paribucom hesabımızdan ve bu konu üzerinden sürekli olarak paylaşıyor olacağız.
Soru, görüş ve önerileriniz için destek@paribu.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Bu konuya yazacaklarınızı da elimizden geldiğince cevaplandırmaya çalışacağız.

Sadece Bitcoin alım satımı yapılmakta.


       3.BTC Turk
   Ülkemizin ilk Bitcoin Borsası. Fazla açıklamaya gerek yok. Ancak kısa bir video ile özetleyelim.

       4.Koinim.com
Koinim borsasının kurucusu Çağatay Yüksel, Türkiye’de insanların kolayca Bitcoin kullanabilmesine imkan vermek için kurdukları koinim'i bigpara.hurriyet.com.tr'a anlattı.

İşte o röportaj;

Kısaca kendinizden bahseder misiniz Çağatay Bey?

Ankara doğumluyum. 26 yaşındayım, Kocaeli Fen Lisesinde liseyi bitirdim. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum. Sonra hem okurken hem çalışmaya başladım. Markafoni, Rocket İnternet ve Metglobal’de çalıştım. Nisan 2013’te Veriyol’u kurduk. Bir e-ticaret girişimimiz oldu. Daha sonra Koinim’e biraz daha fazla ağırlık vermek için onu kapattık. Kasım 2013’te açtığımız Koinim ile ilgileniyoruz.

Koinim’i biraz anlatır mısınız?

Koinim, Türkiye’de faliyet gösteren bir Bitcoin/Litecoin borsasıdır.

Koinim’i kurarken beklentileriniz nelerdi? Beklentileriniz karşılandı mı?

Koinim’i kurarken beklentiden ziyade hedefimiz vardı. Hedefimizde şuydu; Türkiye’de insanların kolayca Bitcoin kullanabilmesine imkan vermek.

Türkiye’de Bitcoin’in yaygınlaşması için emek göstermek.

Bununla ilgili atılması gereken adımları atmak. Topluluk oluşumunda atılması gereken adımları atmaktı. Bunların bir kısmı bizim çabamızla bir kısmı ise kendiliğinden oluşmaya başladı. Bu bakımdan şu anda beklentilerimizin karşılandığını söyleyebilirim.

Başlangıç olarak gayet iyi. Türkiye’de canlı bir topluluk oluştu.

İyi kötü bir Bitcoin hacmi var ve insanların arasında Bitcoin’in bilinirliği de günden güne artıyor. Basın konuya ilgi gösteriyor, bunlar hep güzel gelişmeler bence.

Peki Bitcoin’de sizi çeken nedir?

Bir kere Bitcoin teknik olarak çok önemli bir gelişme. Teknik altyapısı, sunduğu olanaklar, problemlere getirdiği yeni bakış açısı, bilgisayar biliminde ki o tekniklerin bir araya getirilmesi. Bir yazılımcı gözüyle bakıldığında Bitcoin gerçekten çok önemli bir gelişme. İçerisinde devrim niteliği taşıyan bir potansiyele sahip. Benim tahminim, şu anda olduğundan daha çok Bitcoin kullanılacağı ve daha da yaygınlaşacağı yönünde.

Koinim ilk kurulduğunda davetiye usulü çalışmasının nedeni neydi?

O zamanlar daha çok bir prototip gibiydi. Daha fazla insana ulaşabilmesi için, daha fazla kişiye hizmet verebilmesi için, üstünde daha fazla altyapı çalışması yapmamız gerekiyordu. Bir yandan da değerlendirme süreci olsun istedik. En iyi görüşleri bu işin kullanıcılarından alıyorsunuz. Koinim’de de bizim en çok önem verdiğimiz konu bu aslında kullanıcı görüşleri çok önemli. Sürekli kullanıcı görüşlerini değerlendirerek ne eklememiz gerektiğine karar veriyoruz. O kapatlı beta süreci de bunun için iyi bir fırsat oldu bize.

Mesela şöyle bir şeyde yapabilirdik; yurt dışında ki exchange sitelerinden birisini direk alıp kullanabilirdik. Ancak insanların ülkeden ülkeye, toplumdan topluma değişen kullanım alışkanlıkları oluyor. Dolayısıyla biraz daha özgün bir şeyler çıkartmak istedik.

Röportajın devamı için KAYNAĞI ziyaret edin...




Türkiye'de Hizmet Veren Bitcoin Borsaları Türkiye'de Hizmet Veren Bitcoin Borsaları Reviewed by Melikşah Ünüvar on Ekim 09, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Unuvar.blogspot.com.tr. Blogger tarafından desteklenmektedir.